318659632

Meditatielessen

Meditatielessen: maak kennis met meditatie

 

Ik bied mijn meditatielessen aan in een reeks van 7 lessen.

Om de week, op de donderdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur in de Meditatiesalon in Obdam, op de donderdagochtend van 10.30 uur tot 12.00 uur in de Meditatiesalon in Obdam en op woensdagochtend in Wijkcentrum De Huesmolen in Hoorn van 10.30 uur tot 12.00 uur.

De kosten bedragen € 87,50 voor een reeks van 7 lessen.

Zowel in Hoorn als in Obdam start de reeks in oktober en eindigt in januari. Een volgende reeks start in januari en eindigt eind mei.

Mijn meditatielessen zijn bedoeld om kennis te maken met meditatie, verschillende vormen van meditatie te leren kennen om er zelf thuis mee aan de slag te gaan.

Je leert verschillende stijlen meditatie kennen, zodat je voor jezelf kunt ontdekken, welke stijl of soort meditatie het best bij je past. Je kunt de meditatielessen ook zien als ontspanningslessen.
Je ervaart hoe je tot diepe ontspanning kunt komen.
Uit het hoofd, in het lijf.

Mijn meditatielessen zijn gebaseerd op de chakra’s. In elke les hebben we aandacht voor één van de zeven basischakra’s. Chakra’s zijn centra van energie, aanwezig in ons lichaam.

In de drukte van alle dag, vergeten we goed voor onszelf te zorgen, rust te nemen, en ons te ontspannen. Met alle gevolgen van dien….

Vaak genoeg weten we ook niet goed hoe we kunnen rusten, echt ontspannen. We hangen dan wat op de bank, kijken TV of op onze mobiel. We denken dan dat we bezig zijn met ontspanning.

Maar in feite zijn we bezig met vermaak van buiten onszelf.
We krijgen dus nog steeds prikkels van buiten onszelf.
Ons lichaam rust misschien wel uit, maar ons zenuwstelsel raakt alleen maar meer geprikkeld.

Prikkels van buiten jezelf zijn dus geen ontspanning, maar inspanning.

Met de meditatielessen gaan we heel bewust kijken naar dit proces en ontdekken wat ontspanning is op het niveau van lichaam, ontspanning op het niveau van het denken, en ontspanning op het niveau van emoties.

Jij mag dit proces bij jezelf gaan ontdekken, ervaren en bewust gaan worden wat het voor jou kan betekenen en wat het voor jou kan brengen. Ervaren, ontspannen en bewust worden.

Wil je je aanmelden voor de meditatielessen? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

 

Leren over meditatie
Meditatielessen